Som lovet her kommer mine
Ciabatta
Har bare sånn ca mål.
2 L hvetemel.
5 dl væske (4 dl vann + 1 dl melk)
1 pose gjær
litt salt, litt olje og 0,5-1 dl sukker
+ ev. müsli/frø til pynt.
Stekes på 200' i 10-12 minutter.
2 brett.
1. 1 L hvetemel, gjær, sukker, salt i Kenwood'n.
2. 4 dl varmt vann + 1 dl kald melk = rett temp :o)
3. Blandes litt, spe på med resten av melet,
hos meg er det stort sett 3 dl igjen når deigen slipper bollen.
4. La maskinen jobbe med deigen ca 5-10 minutter.
5. Strø mel over og hev til dobbel str.
Her er hevinga halve jobben,
den MÅ heve godt.
6. Sånn ser deigen ut ferdig hevet.
7. Strø mel på bakebordet og hell ut deigen.
IKKE elt og klem den ned.
8. Kjevles lett ut til en firkant = flest ciabatta.
Ca. 2 cm tykke.
9. Jeg bruker en plastsak til å dele med.
10. Heves godt under klede.
11. De som skal ha frø på, pensles med vann og strø på.
De andre er naturell.
12. Steike til gyldenbrune og lette 10-12 minutter.
Disse egner seg godt til frysing.
Jeg fryser dem selv om de skal spises neste dag,
da dette er ferskvare og de er ikke så gode dagen etter.
For å få dem fuktigere kan du bruke egg eller kefir i deigen.
Men de vil da ikke være så luftige som disse er uten.
Nyt!
Kjempegode til alle måltider.
Kan fylles med mye godt, duppes i suppe, tilbehør til salat
eller til Spagetti Bolognese som hos oss idag.
Mhhh Ciabatta... sommerferiefølelse!
SvarSlettTusen takk for oppskifter... ja, jeg vil prøve :-)))
Klem fra Viola
Bare hyggelig, gode er dem også :)
SlettWhat beautiful bread you have made! I can smell it from here. ;)
SvarSlettThank you, they are delicious, I hope you are able to read it with the help from Mr. Google.
Slett