Snadder på en fredag.
Utgangspunktet var Tinas krydret gulasjsuppe.
Henta hefte på Kiwi.
Dette er hva jeg brukte:
1 stor løk
3 gulrøtter
2 poteter
2 paprika
1 sitron.
Alt dette ble kuttet i små biter og opp i gryta. ( ikke sitron )
Krydder er litt vanskelig å angi,
Så det blir sånn Ca mengder.
1-2 ts salt
3 ts hvitløkpulver ( eller fedd)
2-3 ss paprikapulver
1 ts cayenne pepper
1-2 ts pepper
2-3 ss malt kumin
Alt dette oppi gryta
Sil og skyll godt av linsene,
Det blir to pakker eller vanlige tørkede linser neste gang.
En boks tomatpurrè i gryta.
En god dæsj med olje og la dette frese 5-10 minutter.
Gryta putrer i vei, rør godt så det ikke svir seg i bunnen.
Bland i kjøttdeigen og de to boksene
med tomater.
Jeg brukte 1L vann i tillegg.
Gi det ett oppkok under lokk og la det så putre i vei,
i minst 40-45 min. Helst 1-11/2 time.
Jeg klemte i safta av en halv sitron og rørte inn 1- 2 ss sukker.
Skulle hatt masse bladpersille,
Men det har ikke vanlige butikker desverre.
Server med brød og en ss rømme i.
Jeg hadde litt ekstra sitron og eddik på.
Nyyyt.
Det blei Ca 3 L suppe.
Denne kan like godt være uten kjøtt Victoria ;o)
God appetitt - afiyet olsun - enjoy Your meal.
Mett og god med ny kaffe i koppen skal jeg slappe av litt med P4 på øret og strikkinga.
Det så jo godt ut.God helg til deg
SvarSlettKlemz
Den blei kjempegod. Anbefales.
Slett